Tutuista palasista uusi kovempi kokoonpano

Tiesitkö, että Rubikin kuutio voi olla noin 43 miljoonassa eri asennossa, mutta ideaaliratkaisuja on silti vain yksi?

Kirjoittaja
Virpi Vainio
AD & Konseptisuunnittelija

Rubikin kuutio on muodoltaan yksinkertainen ja pelkistetty, väritykseltään räikeä mutta harkittu ja sisältää oivaltavan ratkaisun. Se on suunniteltu haastamaan käyttäjäänsä ja siinä se on onnistunut. Parasta siinä kuitenkin on se, että kuution visuaalinen olemus itsessään ohjaa toimintaa. Rubikin kuutiossa on kaikki se, mitä hyvä suunnittelu pitää sisällään – siinä on palaset paikoillaan.

Tuntui luontevalta astua Höyryn toimistoon. Höyryn ydintiimin kanssa paiskin töitä jo vuosia ennen Höyryn syntymää, kunnes tieni vei Ouluun. Viime vuodet olenkin ratkonut markkinoinnin Rubikin kuutioita Oulussa keskittyen erityisesti kuluttajamainontaan. Viisi vuottahan siinä vierähti, mutta nyt on vanha jengi taas koossa.

Olen työskennellyt 13 vuotta markkinointiviestinnän ja mainonnan parissa. Koulutukseltani olen graafinen suunnittelija (TaM) sekä teollinen muotoilija (TaM), mitkä muuten ovat kaksi toisiaan saumattomasti tukevaa opinahjoa. Yhdessä ne ovat antaneet loistavat eväät strategisesta brändinrakentamisesta aina toteuttavaan suunnitteluun. Lopputuloksena on syntynyt muotoilun moniottelija, joka yhdistää viestinnän, estetiikan ja käytettävyyden saumattomaksi kokonaisuudeksi ja kesyttää median kuin median. Kun mukaan lisätään vielä palvelumuotoilun osaaminen, on hyppysissä jo melko mukava paketti Höyryn asiakkaiden liiketoiminnan kehittämiseen.

Lopputuloksena on syntynyt muotoilun moniottelija, joka yhdistää viestinnän, estetiikan ja käytettävyyden saumattomaksi kokonaisuudeksi ja kesyttää median kuin median.

Tehtäväni Höyryssä on ideoida ja luoda mutkattomia asiakaskokemuksia sekä visuaalisia toteutuksia ja niiden avulla tuoda lisärvoa asiakkailleni. Tehtäväni on siis etsiä asiakkailleni paras mahdollinen ratkaisu – vaikka se olisi yksi 43 miljoonasta. Seuraan aktiivisesti myös sosiaalisen median ja brändijournalismin mahdollisuuksia markkinoinnin välineinä ja pyrin silläkin saralla lujittamaan Höyryn kumppanuusratkaisuja. Yhteisenä tavoitteenamme on laajentaa Höyryn palvelupalettia Rubikin kuutioihin ja tuoda oivaltavia ratkaisuja kattavasti myös Oulun seudulle.