Markkinointi

Hakukone­optimointi (SEO)

Hyväkään sivusto ei myy, jos asiakkaat eivät löydä sitä. Hakukoneoptimointi (Search Engine Optimization/SEO) on sivuston kehittämistä niin, että hakukone osaa tarjota sivujasi juuri kyseisestä aihealueesta tietoa etsivälle. Kyseessä on ns. orgaaninen eli luonnollinen näkyvyys erotuksena maksulliseen näkyvyyteen.

Lisää myyntiä hakukoneoptimoinnilla

Asiakkaat etsivät hakukoneista ratkaisuja ongelmiinsa. Hakukoneoptimointi tarkoittaa yksittäisen verkkosivun tai verkkosivuston muokkaamista niin, että se parantaa sivuston sijoituksia hakutulosten listauksissa, eli siellä mistä asiakkaat palvelua etsivät. Löydämme palvelullesi oikeat avainsanat ja lisäämme ne sivustoosi sellaisille paikoille, missä niissä on paras näkyvyys hakukoneen kannalta. Näin tavoitat ostomielessä surffailevat asiakkaat juuri silloin, kun tilanne on kaupanteon kannalta otollisin.

Hakukoneoptimointi (SEO) pitää sisällään

 • Verkkosivuston analyysi SEO-työkalulla
 • Avainsanatutkimus
 • Sisällöntuotanto
 • Mahdollinen tekninen parantelu
 • Kirjallinen raportti ja ohjeistus

Hakukoneoptimointi on sivuston maksuttoman näkyvyyden parantamista

Kampanjat tulevat ja menevät, mutta hakukoneoptimointiin käytetty aika tuottaa tuloksia vielä vuosienkin kuluttua. Oikein toteutettuna säännöllinen sisällön hakukoneoptimointi on eräänlainen itseään vahvistava kehä: Google löytää sisällön ja osaa suositella sitä kävijöille, joiden määrä kasvaa, mikä puolestaan lisää sivuston arvoa Googlen silmissä.  Kyseessä on sivuston ns. orgaaninen eli luonnollinen näkyvyyden parantamista erotuksena maksulliseen näkyvyyteen, kuten Google Ads mainoksiin. 

Verkkosivun tekninen optimointi

Hyvä verkkosivusto tukee W3C teknisiä suosituksia, jolla voimme varmistaa, että hakukoneiden työ ei esty tai vaikeudu teknisten virheiden vuoksi. Tekninen SEO on prosessi, jolla varmistetaan, että verkkosivusto täyttää nykyaikaisten hakukoneiden tekniset vaatimukset. Tärkeitä teknisen hakukoneoptimoinnin osia ovat sivuston  selaus, indeksointi, renderöinti ja verkkosivustojen arkkitehtuuri. Myös liian suuret kuvat hidastavat sivustoasi, mikä vaikuttaa negatiivisesti hakutuloksiin. 

Usein kysyttyä hakukoneoptimoinnista

 • Toteutatteko hakukoneoptimointia kaikille sivuille?

  Sisällöllistä hakukoneoptimointia voimme toteuttaa kaikille verkkosivuille, mutta teknistä optimointia teemme vain WordPress-alustalla toteutetuille sivuille. Tietysti myös sisällöllisen optimoinnin kannalta paljon on vaikutusta sillä, millä sisällönhallintajärjestelmällä sivusto on tehty – erilaiset ominaisuudet mahdollistavat erilaajuiset toimenpiteet.

 • Mihin hakukoneoptimointi perustuu?

  Hakukoneet käyttävät algoritmeja indeksoidakseen verkkosivut ja indeksoidakseen ne tietokantoihinsa. Kun joku hakee jotakin verkossa, hakukone etsii tietokannastaan asiaankuuluvat verkkosivut ja näyttää ne merkityksellisyysjärjestyksessä. Mitä korkeammalle verkkosivu sijoittuu hakutuloksissa, sitä todennäköisemmin ihmiset klikkaavat sitä. Näihin merkityksellisyystekijöihin vaikuttaminen on optimoinnin ytimessä.

 • Mitä eroa on orgaanisella ja maksetulla näkyvyydellä?

  Orgaanisella näkyvyydellä tarkoitetaan sitä, miten verkkosivusto näkyy hakukoneiden orgaanisissa tuloksissa, kuten Googlessa. Maksettu näkyvyys tarkoittaa maksettuja hakukonemainoksia, jotka näkyvät orgaanisten hakutulosten ylä- tai alapuolella. Loppujen lopuksi sekä orgaaninen että maksettu näkyvyys ovat olennainen osa mitä tahansa digitaalista markkinointistrategiaa, sillä ne täydentävät toinen toistaan.

 • Millä aikataululla voin odottaa tuloksia?

  Se, kuinka kauan kestää, ennen kuin SEO-toimet alkavat poikia tuloksia, riippuu useista tekijöistä, kuten verkkosivuston koosta, toimialan kilpailutilanteesta ja olemassa olevan sisällön laadusta. Yleisesti ottaen edistystä voidaan odottaa 1-3 kolmen kuukauden kuluessa SEO-kampanjan aloittamisesta. On myös tärkeää huomata, että orgaaniset hakukoneiden sijoitukset eivät ole staattisia – ne voivat elää Googlen algoritmipäivitysten ja kilpailijoiden tekemien muutosten kaltaisten tekijöiden takia.

 • Voinko päästä Googlessa 1. sijalle teidän avullanne?

  Tavoitteemme on aina nostaa asiakkaamme mahdollisimman korkealle Googlessa, mutta tarkkaa sijoitusta ei kukaan pysty arvioimaan. Google käyttää satoja julkilausumattomia arvosteluperusteita ja päivittää algoritmiaan säännöllisesti, minkä takia optimointitoimenpiteet perustuvat “valistuneisiin arvauksiin” – toimiin, jotka ovat osoittautuneet käytännön kokemuksen kautta toimiviksi ratkaisuiksi.

 • Onko hakukoneoptimointi aina hyödyllistä?

  Mitä enemmän hakusanoilla on kilpailua, sitä enemmän hakukoneoptimoinnin merkitys korostuu. Jos esimerkiksi kohteena ovat kapeat markkinat, joilla on hyvin spesifisiä hakusanoja, ei ehkä kannata investoida laajaan SEO-kampanjaan. Toisaalta jos yrityksesi on laajasti kiinnostava ja sen kohderyhmänä on suuri määrä potentiaalisia asiakkaita, jotka käyttävät eri hakusanoja löytääkseen etsimänsä, tehokkaaseen hakukoneoptimointistrategiaan sijoittaminen voi ajan mittaan tuottaa huomattavaa hyötyä.


Ota yhteyttä niin jutellaan lisää.

Asiakkaitamme