Kuvitus ja animaatio
Kuvitus ja animaatio toimivat yhtenä brändin osana. Esimerkiksi verkkosivulla ne herättävät vierailijan huomion ja kertovat yrityksen tarinaa ainutlaatuisella ja tunnistettavalla tavalla. Kuvituksen avulla voidaan myös helpommin esittää asioita, joita on vaikea toteuttaa valokuvauksen keinoin, kuten prosessit, ohjeet tai toimintamallit.
Kuvituskonsepti määrittää tyylin
Kuvituskonsepti on suunnitelma siitä, millaisia kuvituksia yritysilmeessä hyödynnetään ja mitä kuvat viestivät. Kuvitustyylin valinta riippuu siitä, millaisen tunnelman yritys välittää eteenpäin. Onko yrityksesi helposti lähestyttävä, vauhdikas vai tunnelmallinen? Kuvitustyyli voi olla tällöin sarjakuvamainen, isometrinen tai perinteinen puupiirros. Tärkeää on, että valittu tyyli sopii yrityksen brändiin ja toimii luontevana osana sitä.
Mihin kuvitusta ja animaatiota voi käyttää
- Tarinankerrontaan
- Sisällön rikastuttamiseen
- Ohjeisiin tai tekniseen esittelyyn
- Idean tai konseptin visualisointiin
- Infografiikkaan
- Osana graafista ilmettä esim. tekstuurina tai taustakuvituksena










Visualisoi konsepti tai palvelu
Kuvituksen avulla voidaan visualisoida erilaisia konsepteja tai toimintamalleja, jotka auttavat yrityksen ja asiakkaan vuoropuhelussa. Usein esimerkiksi aineettomat asiat, kuten Wifi tai data, on helppo esittää kuvituksen avulla helpommin ymmärrettävässä muodossa.
Animaatio 2D-tyylillä
Animaation avulla saamme kuvitukset eläviksi. Teemme animaatiot 2D-tyylillä, joka soveltuu erinomaisesti konseptien, palveluiden ja toiminnan esittelyyn. Animaatiosta tehdään meillä ensin kuvakäsikirjoitus, joka määrittää animaation kuvat, spiikin ja musiikin sekä keston ja arvion työmäärästä. Käsikirjoituksen hyväksyttämisen jälkeen alamme tekemään animaatiolle kuvituksia ja itse animoinnin.


Rovaseudun Markkinakiinteistölle konseptoitu, käsikirjoitettu ja kuvitettu mainoskampanja. Jatkuvat kiinteistöetsivä-sarjakuvat ilmestyvät sanomalehdessä ja nettisivuille, esitellen Markkinakiinteistöjen palveluita ja asiakastarinoita.


Löydä! Työhyvinvoinnin kehittämiskartta on Redun ja Lapin yliopiston yhteishankkeen lopputuotoksena syntynyt työkirja.


Kuvitus ja taitto Koillis-Suomen aikuiskoulutuksen metsäoppaille suunnattuun oppaaseen.


Revontulen ja Rinteenkulman kauppakeskuksille suunniteltu yhteiskampanjailme ja ilmeen animointi.


Sarjakuvan suunnittelu ja toteutus Kulttuurikauppilan Lähde! Taiteesta osallisuutta -hankkeen manuaaliin. Sarjakuvassa kerrotaan taiteen asemasta kuntien toiminnassa sekä annetaan vinkkejä kuntien taidelähtöisemmän toiminnan harjoittamiseen


Kuvitukset someen, esitteisiin ja verkkosivuille, sekä mainosanimaatio.


Höyry suunnitteli verkkosivut Lapin AMK:n ja Lapin Yliopiston yhteistyönä toteuttamalle Korkeakouluopiskelijan digitaidot+ -hankkeelle. Osana verkkosivuprojektia suunniteltiin myös digitaitoja käsitteleviä kuvituksia.


Arctic China Oy:n infopisteellä Napapiirilla myytävä sertifikaatti kilteille lapsille. Konseptoimme ja kirjoitimme sertifikaatin tekstit sekä toteutimme kuvituksen. Lopullisessa painotuotteessa on kultafolioidut yksityiskohdat.


Palvelumuotoilu Palon maskotti Patun suunnittelu sekä kuvitukset sosiaaliseen mediaan.


Osana Rovaniemen kaupunkikeskustan visuaalista ilmettä toteutettu kuvitus. Kuvitusta ja sen yksittäisiä elementtejä hyödynnetään monipuolisesti yhdistyksen materiaaleissa: nettisivuilla, somekuvissa, kampanjaesitteissä, julisteissä, rollupeissa sekä muissa markkinointimateriaaleissa.


Höyry toteutti kuvitukset Lapin AMK:n ja Metsähallituksen PAN – Pohjoisen luonnonilmiöt -hankkeeseen. Kuvituksissa esitellään Lapin luonnolle ominaisia asioita, kuten esimerkiksi ruskaa, yötöntä yötä ja kaamosta. Kuvitukset julkaistiin hankkeen käsikirjassa ja nettisivuilla.


Kuvitukset ja taitto Lapin AMK:n Positiivinen työntekijäkokemus-hankkeen työkirjaan ja tehtäväkortteihin.


Mainosanimaatio Kaasumiehelle.


Visuaalinen ulkoasu Palvelumuotoilu Palon kehittämälle Muotoilupeli Majakalle.


Find Your Zest- pelin grafiikan suunnittelu Zestmarkille. Peli sisälsi kaksi pelilautaa, korttipakan ja pelinappulat.


Lapin AMK:n Kylmä keikka – tiedonhankintapelissä on elementtejä seikkailu- ja pakohuonepeleistä. Peli on pelattavissa netissä ja mobiilissa. Peliin kuuluu lisäksi pelivälinepaketti, joka sisältää välineistöä, jolla saadaan aikaan pelissä muunneltavuutta ja laajennettavuutta esimerkiksi ryhmäpelaamiseen ja vaikkapa kirjastojen pelirastielle. Toteutimme pelin grafiikan ja kuvitukset.


Kuntien Viritysoppaassa esiteltiin miten kunnat ympäri Suomen saavat tuotettua kuntalaisille toimivia ja välttämättömiä palveluita toimimalla yhteistyössä elinkeinoelämän, järjestöjen ja julkisen sektorin kanssa.