Markkinointi

Google Ads

Kun haluat parantaa myyntiäsi tai lisätä näkyvyyttäsi, Googlen oma maksullinen hakusanamainonta on usein hinta-laatusuhteeltaan ylivertainen vaihtoehto. Google Adsin toiminta perustuu siihen, että Google näyttää mainoksesi juuri silloin kun potentiaalinen asiakas hakee tuotetta tai palvelua verkossa.

Näy oikealla hetkellä

Google Adsin suurin etu on mahdollisuus näkyä oikealla hetkellä – asiakkaan hakiessa vaihtoehtoja ostopäätöksensä tueksi. Kuukausihintaiseen pakettiimme kuuluu mainosten seuranta ja optimointi, eli jatkuva kehittäminen, jotta kampanjasi olisi mahdollisimman tehokas. Lisäksi reagoimme nopeasti kilpailutilanteen muutoksiin. Voimme myös luoda hakusanamainonnan lisäksi Google Ads display kampanjan mikä tarkoittaa bannerimainontaa esimerkiksi Youtubessa ja hakukumppaniverkostossa olevien verkkosivujen sivuilla. Display mainosten hinnoittelu pohjautuu hakusanamainoksista poiketen mainoksen katselukertojen määrään.

Alueellinen kohdistus

Google Ads -mainokset voidaan kohdentaa sekä maantieteellisesti että yleisöjen mukaan. Keskitä mainontasi kaupunkiin, kuntaan, maahan tai useisiin maihin. Yleisökohdistuksen voi toteuttaa muun muassa jakamalla käyttäjät kiinnostuksen, tapojen ja aiemman käyttäytymisen suhteen. Vaihtoehtoisesti tuotteita voidaan markkinoida vain sivustollasi vieraileille käyttäjille remarketing kampanjan avulla. 

Maksu per klikkaus -malli pitää huolen, ettet maksa turhasta, vaan vain silloin kun joku palvelustasi kiinnostunut klikkaa mainostasi.

Määritä budjettisi

“Maksu per klikkaus” -malli pitää huolen, ettet maksa turhasta, vaan vain silloin kun joku palvelustasi kiinnostunut klikkaa mainostasi. Oikein tehtynä tämä on kustannustehokasta ja kannattavaa markkinointia. Mainoskulut Google Adsissä ovat helposti ennakoitavissa, sillä sinä voit itse määrittää päiväbudjettisi, annamme tähän toki asiantuntija arvion järkevästä budjetista.

Google Adsin avulla ohjaat asiakkaat verkkosivullesi

Google Ads markkinoinnissa mainos on vain yhtä hyvä kuin sivu minne se ohjaa. Verkkosivusi sisältö lopulta määrittää ostaako asiakkaasi tuotettasi tai palveluasi. Uudellekin verkkosivulle kannattaa myös harkita Ads kampanjaa, koska se lisää vierailuja sivustollasi parantaen tätä kautta sivuston näkyvyyttä myös orgaanisissa hakutuloksissa.

Usein kysyttyä Google Adsistä

 • Miksi Google Adsin yhteydessä puhutaan huutokaupasta?

  Kun joku hakee jotain Googlessa, hän näkee mainoksen yritykseltä, joka on tehnyt tarjouksen hakukyselyyn liittyvästä avainsanasta tai lausekkeesta. Jokainen haku aktivoi Googlen sisäisen tarjouskilpailun – huutokaupan – jossa määritetään milloin ja millä sijoituksella mainostajan mainos näytetään. Mainoksen sijoitukseen vaikuttavat esimerkiksi mainoksen laatupisteet sekä käytössä oleva mainosbudjetti – näin pelkällä rahalla ei voi menestyä.

 • Voiko mainoksen kohdistaa muuten kuin alueellisesti?

  Kyllä voi. Mainoksia voi kohdentaa esimerkiksi käyttäjien puhuman kielen, laitetyypin (esim. pöytätietokone tai mobiili), kiinnostuksen kohteiden (esim. urheilufanit) ja ikähaarukan (esim. 18-24-vuotiaat) mukaan. Lisäksi mainoksiin voidaan määrittää “negatiivisia avainsanoja”, jotka estävät mainosten näkymisen, kun tiettyjä sanoja käytetään hauissa. Tämän avulla voidaan varmistaa, ettei rahaa pala epäolennaisiin klikkauksiin.

 • Miksi Google Ads -kampanjaa pitää optimoida?

  Google Ads -kampanjoiden optimointi on tärkeää, jotta sijoituksesta saadaan kaikki irti. Siinä testataan erilaisia strategioita ja taktiikoita, jotta voidaan määrittää, mitkä niistä toimivat parhaiten liiketoiminnan tavoitteiden kannalta. Optimointi sisältää esimerkiksi uusien avainsanojen etsintää ja toimimattomaksi todettujen poistamista. Toinen tapa optimoida kampanjaa on tehdä A/B-testejä, joilla voidaan vertailla mainoksen eri versioita ja nähdä, kumpi niistä toimii paremmin.

 • Mitä on Display-markkinointi?

  Google Display -mainokset ovat visuaalisia mainoksia, jotka näkyvät verkkosivustoilla Google Display Networkin (GDN) kautta. GDN koostuu suuresta määrästä verkkosivuja ja sovelluksia; YouTube, Gmail, Blogger yms. Tavallisesta tekstimainoksesta Display-mainos eroaa näyttävyydellään, minkä takia ne soveltuvat mainiosti esimerkiksi tuotteiden ja tapahtumien mainostamiseen.

 • Kuinka paljon mainostaminen Googlessa maksaa?

  Kustannukset klikkausta kohden vaihtelevat riippuen tekijöistä, kuten avainsanojen kilpailukyvystä, Googlen algoritmien antamasta laatupisteytyksestä jne., mutta yleisesti ottaen kustannukset vaihtelevat 0,50-2 euroon klikkausta kohden riippuen toimialan tai markkina-alueen kilpailutasosta.

 • Minkälaisia kampanjoita voin toteuttaa Google Adsin avulla?

  Vaihtoehtoja on lukuisia perinteisistä hakuverkkokampanjoista (hakusana-mainonta) aina kuva- tai videomateriaalia sisältäviin Display-kampanjoihin tai ostoskampanjoihin, joiden avulla voidaan mainostaa tuotteita suoraan verkkokaupasta. Vaihtoehtoja on paljon ja Google kehittelee jatkuvasti lisää – sovelluskampanjat ovat yksi esimerkki kehitystyön tuloksista, sen avulla sovelluksia voidaan mainostaa eri alustoilla.


Ota yhteyttä niin jutellaan lisää.

Asiakkaitamme