Sosiaalisen median mainonta

Some mainonta on helposti kohdennettavaa ja osaavissa käsissä edullista ja tehokasta markkinointia. Kun tunnet yleisösi ja tiedät oikea kanavan, voit rakentaa tehokasta mainontaa Facebookiin, Instagramiin tai vaikka Linkediniin. Me suunnittelemme ja kohdennamme mainoksesi tarkasti.

Kohderyhmä selville

Luomme kampanjallesi ostajapersoonan jonka avulla ymmärrämme asiakkaidesi ostomotiivit. Tämän pohjalta osaamme suunnitella ja kohdentaa mainonnan oikein. Some markkinoinnissa maksettu mainonta on erinomainen työkalu muun muassa tarkkojen kohdennusmahdollisuuksien ansiosta.

Miksi maksettua mainontaa?

Sosiaalinen media on yrityksille kanava pitkäjänteiseen brändin rakentamiseen. Silta vaikka yrityksen some presenssi olisi kuinka hyvä tahansa, se ei tavoita kaikkia asiakkaita. On vaikea muuttaa tosiasiaa, kaikki eivät ole kiinnostuneet yrityksestäsi muulloin kuin silloin, kun he tarvitsevat ratkaisuja ongelmiinsa. Maksetuilla mainoksilla tavoitat ihmisiä laajemmin, kun sinulla on heille sopivaa tarjottavaa. On myös tosiasia, että somejätit elävät mainostuloilla ja antavat aina etusijan näkyvyydessä maksetulle mainonnalle.

Some markkinoinnissa maksettu mainonta on erinomainen työkalu muun muassa tarkkojen kohdennusmahdollisuuksien ansiosta.

Kenelle somemainonta sopii

Kuluttajapuolella kohderyhmän löytäminen on helppoa, koska ostopersoona pystytään rajaamaan tarkasti. Varsinkin verkkokaupoille sosiaalisessa mediassa markkinointi on yksinkertaista myynnin tapahtuessa digitaalisissa kanavissa. B-to-B puolella somemainonan hyödyt ovat tapauskohtaisia ja vaativat enemmän työtä sopivan toimintamallin löytämiseen.

Vuosikello markkinointiiin

“Oikeaa sisältöä, oikelle kohderyhmälle, oikeaan aikaan” pätee some markkinointiin. Vuosikello kertoo kohderyhmän vuoden rytmin; sesonkiin pohjautuvan kampanjan voi suunnitella kerran ja hyödyntää sitä jatkossa aina vuoden kierron mukaan eri kanavissa. Jos myyt tuulettimia tai kiviaineksia aloita markkinointi huhtikuussa.

Usein kysyttyä some-mainonnasta

 • Millainen budjetti somemainontaan tarvitaan?

  Somemainontaan tarvittava budjetti riippuu monista tekijöistä, kuten mainostettavan tuotteen tai palvelun luonteesta, kohderyhmästä, mainonnan tavoitteista ja aikataulusta. On myös tärkeää huomioida, että somemainonnan kustannukset vaihtelevat eri sosiaalisen median alustoilla. Esimerkiksi Facebookilla ja Instagramilla mainonnan hinta saattaa olla korkeampi kuin esimerkiksi LinkedInissä tai Twitterissä. Asiantuntijamme tutustuu tilanteeseesi ja tekee sinulle perustellun arvion tarvittavasta budjetista.

 • Kuinka pitkiä somekampanjoiden tulisi olla?

  Höyryn kokemuksen mukaan somekampanjoiden ehdoton minimikesto on neljä päivää, koska tämä antaa mainoksellesi tarpeeksi aikaa näkyä kohderyhmäsi silmissä ja tarjoaa tarpeeksi tietoa mainoksen tehokkuudesta. Kerätyn tiedon avulla mainosta voidaan arvioida ja muokata paremmaksi. Muista kuitenkin, että mainoskampanjan kesto ei ole ainoa tekijä sen tehokkuudessa. Mainonnan sisältö ja kohdentaminen ovat myös tärkeitä asioita, joten on tärkeää varata riittävästi aikaa ja resursseja mainonnan suunnitteluun ja mittareiden seuraamiseen.

 • Mitä hyötyä somekampanjasta on?

  Syitä valita asiantuntijan toteuttama somekampanja on lukuisia, tässä niistä muutamia:

  1. Tavoitat suuremman määrän ihmisiä verrattuna ilmaisiin julkaisuihin
  2. Tavoitat tietyn yleisön demografisten tietojen, kielen ja sijainnin mukaan
  3. Pystyt seuraamaan tehokkaasti mainoksesi suorituskykyä
  4. Mahdollisuus laajentaa yleisöä ja saada uusia seuraajia
  5. Tehokas tapa tavoittaa asiakkaasi nopeasti
 • Sopiiko somemainonta kaikille yrityksille?

  Some-mainonnasta on hyötyä useimmille toimialoille, sillä se tarjoaa tehokkaan tavan tavoittaa tietty yleisö ja saada nopeita tuloksia. Näin ollen voimme lämpimästi suositella somea markkinointikanavana niin kuluttajapuolen verkkokaupoille kuin myyntiliidejä metsästäville yrityksille.

 • Minkälaisia tavoitteita somekampanjalle voi asettaa?

  Somekampanjalla voi olla enemmän kuin yksi tavoite, tai fokus voi olla yhteen tavoitteeseen keskittymisessä. Tässä esimerkkejä mahdollisista tavoitteista:

  • Tuottaa näkyvyyttä yritykselle tai tuotteelle
  • Kertoa tietoa yrityksestä tai tuotteesta
  • Huomion herättäminen
  • Uusien asiakkaiden hankinta
  • Asiakastyytyväisyyden parantaminen
  • Myynnin lisääminen
  • Brändin tunnettuuden lisääminen
  • Verkkosivuston liikenteen lisääminen
  • Verkkokaupan myynnin lisääminen
 • Teettekö mainontaa TikTokiin?

  Teemme mainontaa kaikille yleisimmille sosiaalisen median kanaville, mukaan lukien TikTok. Höyryllä on vankka osaaminen niin animaatioiden kuin videokuvauksenkin saralta – näillä on merkittävä rooli visuaalisesti mielenkiintoista sisältöä suosivilla alustoilla.


Ota yhteyttä niin jutellaan lisää.

Asiakkaitamme