Innovaatioseteli 2021

Innovaatioseteli on lippusi huipulle

Hyödynnä 6200€* etu ja vie yrityksesi seuraavalle tasolle

Business Finlandin innovaatioseteli on pk-yrityksille suunnattu etu liiketoiminnan vauhdittamiseen, kun yrityksellä on kansainvälistä kasvupotentiaalia omaava uusi tuote- tai palveluidea. Setelillä voit ostaa asiantuntijapalveluja, joilla yrityksesi kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan.

* Setelillä on 20.01.2020 alkaen 1000€ omavastuu (riippumatta projektin koosta).

Esimerkkejä käyttökohteista:
 • Tuote- ja palvelustrategian kehittäminen
 • Tuotteen markkinakelpoisuuden selvittäminen
 • Verkkopalveluiden pilotointi
 • Arvioinnit ja testaukset sekä ketterä tuote- ja palvelukehitys.
 • Innovaatioprojektien valmistelu ja soveltuvuustutkimukset
 • Tutkimustulosten hyödyntämiseen liittyvät palvelut.

Lisätietoa Innovaatiosetelistä löydät Business Finlandin sivulta

Ota yhteyttä


Numero 1

Kenelle innovaatioseteli on?

Innovaatioseteli on tarkoitettu vakiintunutta liiketoimintaa harjoittaville pk-yrityksille, jotka haluavat käynnistää innovaatiotoiminnan.

Numero 2

Kuinka haet innovaatioseteliä?

Jätä innovaatiosetelihakemus Business Finlandin asiointipalvelussa. Seteli on voimassa 6 kk myöntämispäivästä.

Numero 3

Mitä saat innovaatiosetelillä?

Setelillä voit ostaa meiltä Höyryltä asiantuntija- palveluja veloituksetta aina 6200 euroon (1000€ omavastuu) saakka.

Sami Halonen

Toimitusjohtaja / Yrittäjä

sami.halonen@hoyry.net

Puh. +358 50 366 2726

Heräsikö mielenkiintosi?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.


Usein kysyttyä innovaatiosetelistä

 • Mihin innovaatioseteliä voi käyttää?

  Innovaatioseteli on tarkoitettu käytettäväksi innovaatiotoimintaan liittyvien asiantuntijapalvelujen hankintaan. Innovaatiosetelillä voit hankkia palveluita esimerkiksi innovaatiopalveluja tarjoavilta yrityksiltä, yliopistoilta, ammattikorkeakouluilta ja tutkimusorganisaatioilta. Innovaatiotoiminta tarkoittaa toimenpiteitä, joilla yritys kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan tai hankkii palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista.

  Innovaatiosetelillä voit hankkia esimerkiksi tuote- ja palvelustrategian kehittämiseen liittyviä palveluita (mm. muotoilustrategian valmistelu), verkkopalveluiden pilotointiin liittyviä palveluita, tuote- ja palvelukehityksen palveluita, innovaatiotoimintaan liittyviä mittaus- ja testauspalveluita, innovaatiotoimintaan liittyviä soveltuvuustutkimuksia ja asiantuntijalausuntoja, sekä tutkimustulosten arviointiin ja hyödyntämiseen liittyviä palveluita.

  Seteliä ei ole tarkoitettu:

  • Yrityksen omiin palkkakustannuksiin, matkoihin, aineisiin, tarvikkeisiin ja vuokriin sekä laiteostoihin
  • Markkinoilla myynnissä olevan tuotteen tai palvelun kehittämiseen tai uudistamiseen
  • Yrityksen omaan käyttöön (ei myytäväksi) tarkoitetun tuotteen tai palvelun kehittämiseen liittyvä konsultointi
  • Sellaisten toimialojen ja toimintojen kehittämiseen, jotka on rajattu de minimis -rahoituksen ulkopuolelle (maatalouden alkutuotanto, kalastus ja vesiviljely)
  • Asiantuntijapalveluihin, jotka eivät liity innovaatiotoimintaan, kuten
   1. Yleiset liiketoiminnan konsultointipalvelut
   2. Myynnin, markkinoinnin ja viestinnän perustoiminta
   3. Henkilöstön koulutukset
   4. Perustason IT-järjestelmiin liittyvä konsultointi ja kehittäminen (esimerkiksi verkkosivujen, verkkokaupan tai mobiilimyyntikanavan tekemiseen tai toiminnanohjaus- ja taloushallintojärjestelmiin liittyvään konsultointiin ja kehittämiseen)
 • Mitä innovaatioseteli maksaa?

  Haettavan innovaatiosetelin arvo on aina 6 200 euroa (5000 euroa + alv). Yrityksen omarahoitusosuus otetaan käyttöön 20.01.2020 ja se on 1000€ + alv. Business Finland maksaa palveluntuottajalle enintään 4000€ + alv. joten setelin kokonaissumma on yhä 5000€ + alv. Omarahoitusosuuden tarkoituksena on edistää hakijoiden sitoutumista projekteihin entistäkin enemmän. Voit käyttää rahoituksen ainoastaan ostopalveluun enintään kahdelta nimetyltä palveluntuottajalta. Huomaa, että yritykselläsi ja valitsemallasi palveluntuottajalla ei saa olla intressiyhteyttä (katso intressiyhteydestä tarkemmin innovaatiosetelin ehdoista).

  Jos ostettavan asiantuntijapalvelun määrä muodostuu suuremmaksi kuin 5000 euroa + alv, yrityksesi maksaa itse erotuksen palveluntuottajalle. Setelin voi käyttää hankintaan enintään kahdelta palveluntuottajalta. Innovaatioseteli on voimassa kuusi kuukautta myöntämispäivämäärästä. Vain sellaiset palveluostot, jotka ovat aiheutuneet projektista sen kestoaikana, voidaan hyväksyä. Ennen hakemuksen tekemistä sovittua tilausta ei hyväksytä projektin kustannukseksi paitsi silloin, kun tilaukseen liittyy projektin käynnistymiseen kytketty purkamismahdollisuus.

 • Kuinka innovaatioseteliä voi hakea?

  Mieti aluksi, millaista osaamista ja asiantuntemusta tarvitset ideasi kehittämisessä tai ongelmanratkaisussa. Etsi seuraavaksi osaava palveluntarjoaja ja kerro tarpeestasi. Laatikaa yhdessä työsuunnitelma.

  Hakemus tehdään Business Finlandin asiointipalvelussa. Projektin vastuullisen johtajan on oltava hakijayrityksen palveluksessa. Hakijayritys on se, joka aikoo ostaa innovaatiopalveluja innovaatiosetelillä. Palveluntarjoaja ei siis voi hakea seteliä hakijayrityksen puolesta.

  Business Finland tarkistaa palveluntarjoajien tietoja ja päivittää listaa säännöllisesti nettisivuillaan. Palveluntarjoajan voi valita myös listan ulkopuolelta, kunhan se täyttää alempana mainitut ehdot. Business Finland on myös pyytänyt innovaatiosetelin saajilta arvioita palveluntarjoajista. Ne löytyvät innovaatiosetelin palveluntarjoajien hausta, Business Finlandin nettisivulta. 

  Hakemus pyritään käsittelemään kahden viikon kuluessa sen saapumisesta Business Finlandiin. Kysy tarvittaessa lisätietoja innovaatiosetelin tiimiltä, lisätietoja löydät Business Finlandin nettisivuilta.


Jaa sivu eteenpäin