Case

Napapiirin Residuum

Asiakas
Napapiirin Residuum

Palvelu
Verkkosivut, Brändi ja ilme

Teknologia
WordPress

Verkkosivusto
www.residuum.fi

Lähtökohdat projektiin

Napapiirin Residuum on arktisen kiertotalouden asiantuntija, joka palvelee asukkaita Rovaniemen lisäksi Pellossa ja Ranualla. Residuum vastaa kuntien alueella kotitalouksien hyötymateriaalien ja vaarallisten jätteiden jätehuollon järjestämisestä, sekä lajitteluneuvonnasta ja tiedottamisesta.

Saavutettava verkkosivusto

Syy verkkosivujen uusimiselle oli sen saattaminen saavutettavuusdirektiivin mukaiseksi. Lisäksi sivuston piti olla käyttäjäystävällinen, asiakaslähtöinen sekä palvella erilaisia kohderyhmiä usealla eri paikkakunnalla. Sivuston piti palvella erityisesti tiedon etsimisessä ja tiedottamisessa. Lisäksi sivujen visuaalista ilmettä haluttiin raikastaa ja yhdenmukaistaa muiden materiaalien kanssa. Aiemmalla sivustolla yhtenäiset linjaukset puuttuivat ja osittain siitä johtuen sivusto oli sekava.

Asiakaslähtöinen kokonaisuus

Asiakaslähtöisyys ja saavutettavuus olivat verkkosivujen uudistuksen lähtökohta ja tavoite. Teimme Napapiirin Residuumille moduulipohjaisen verkkopalvelun, joka tekee sisällön päivittämisen ja rakenteen muokkauksen käyttäjälle helpoksi. Erilaisten hinnastojen, ohjeiden ja muun sisällön luominen onnistuu nyt helppokäytöisellä julkaisujärjestelmällä. Tiedon löydettävyyttä kehitettiin muun muassa selkeällä rakenteella, pikalinkeillä, ohjeilla ja chattibotilla. Jäteopas auttaa kuntalaisia kierrättämisessä ja jätteiden oikeanlaisen loppusijoituspaikan löytämisessä. Projekti toteutettiin WCAG 2.1 -saavutettavuusohjeiden AA-tason mukaisesti.

Toteutimme uudistuksessa sekä visuaalisen suunnittelun sekä teknisen toteutuksen. Samalla uudistimme myös Napapiirin residuumin graafisen ohjeiston vakioimalla typografian ja käytetyn värimaailman eri sovelluksiin. Tästä yhteistyö jatkui Komposti-asiakaslehden ulkoasun ja taiton uudistamisella.

Napapiirin verkkosivut auki läppärissä joka on henkilön sylissä
Ote Napapiirin Residuumin verkkosivusta
Nainen kuorii vihanneksia ulkona pöydän äärellä
Kädet pitävät asiakaslehden kantta suoraan eteenpäin

Tiimi

Kalle Tapio

Luova johtaja / Yrittäjä

kalle.tapio@hoyry.net

Puh. +358 40 705 0836

Robin Francett

Ohjelmistosuunnittelija

robin.francett@hoyry.net

Puh. +358 50 410 1208

Sini Liikanen

Graafinen suunnittelija

sini.liikanen@hoyry.net

Puh. +358 50 476 6700

Projektipäällikkö

Sami Halonen

Toimitusjohtaja / Yrittäjä

sami.halonen@hoyry.net

Puh. +358 50 366 2726

Kiinnostuitko? Kerromme mielellämme lisää

Laita meillä viestiä ja kerro lähtötilanteestasi ja tavoitteistasi. Asiantuntijamme ottaa sinuun pian yhteyttä sähköpostilla tai soittamalla.

Etusivun yhteydenotto