Hakukoneoptimointi (SEO)

Löydy Googlen hakutuloksissa

Läppäri jossa haku auki oranssilla pohjalla

Hakukoneoptimoinnilla parempi löydettävyys

Laadukaskaan sisältö ei tuo kävijöitä sivulle, mikäli sisältöä ei ole tuotettu hakukoneet silmällä pitäen. Hakukoneoptimointi (Search Engine Optimization/SEO) on sivuston kehittämistä, niin että hakukone osaa tarjota sivujasi juuri kyseisestä aihealueesta tietoa etsivälle. Kyseessä on ns. orgaaninen eli luonnollinen näkyvyys erotuksena maksulliseen näkyvyyteen (esim. Google Ads). Höyryn hakukoneoptimointi -paketilla varmistat, että sivustosi on sekä teknisesti että sisällöllisesti hakukoneystävällinen. 

Valitse Höyryn hakukoneoptimointi -paketti:
 • Nosta hakutulossijoitustasi Googlessa
 • Tutkitusti tehokkaat avainsanat
 • Sivuston tekninen optimointi
 • Pitkäkestoinen vaikutus
 • Kirjallinen raportti ja ohjeistus

Pyydä tarjous


Numero 1

Näy Googlen hakutuloksissa

Löydämme parhaat avainsanat ja lisäämme ne sivustoosi sellaisille paikoille, missä niissä on paras näkyvyys hakukoneen kannalta.

Numero 2

Verkkosivun tekninen optimointi

 Hyvä verkkosivusto tukee W3C teknisiä suosituksia, jolla voimme varmistaa että hakukoneiden työ ei esty tai vaikeudu teknisten virheiden vuoksi.

Numero 3

Pitkäaikaista hyötyä

Kampanjat tulevat ja menevät, mutta hakukoneoptimointiin käytetty aika tuottaa tuloksia vielä vuosienkin kuluttua.

Numero 4

Toimii myös paikallisesti

Asiakkailla on tapana etsiä tietoa netistä, myös paikallista palveluista ennen kuin ostopäätös tehdään. Älä anna kilpailijoiden viedä asiakkaitasi.

Numero 5

Lisää myyntiä

Tavoita ostomielessä surffailevat asiakkaat juuri silloin, kun asiakkaat etsivät ratkaisua ongelmaansa ja tilanne on kaupanteon kannalta otollisin.

 

Numero 6

Paranna kävijäkokemusta

Parantamalla hakukoneiden kykyä ymmärtää sivustosi sisältöä myös asiakkaasi hyötyvät lisääntyneestä selkeydestä.

Hakukoneoptimointi -paketti

Paranna näkyvyyttäsi Googlessa

Kysy tarjous

Tee sivustostasi hakukoneystävällinen.

Varmistetaan sivustosi hakukoneystävällisyys ja nostetaan sen suosiota paitsi hakukoneiden mutta myös käyttäjien keskuudessa. Hakukonepakettimme sisältää sisällöllisen sekä teknisen optimoinnin.

Pakettiin kuuluu:


Verkkosivuston analyysi SEO-työkalulla

Avainsanatutkimus

Sisällöntuotanto

Mahdollinen tekninen parantelu

Kirjallinen raportti ja ohjeistus

Valitse


Jaa sivu eteenpäin

Usein kysyttyä hakukoneoptimoinnista

 • Miten hakukoneoptimointi toteutetaan käytännössä?

  Käytännössä projekti etenee näin: tutkimme SEO-työkaluilla sivustosi sisällölliset ja tekniset puutteet, joiden perusteella laaditaan optimointisuunnitelma. Höyryltä löytyy omat koodarit, jotka ratkaisevat tekniset kysymykset. Sisällöntuottajamme puolestaan toteuttaa avainsana-analyysin, jonka avulla selvitetään hakutermit, jotka parhaiten tavoittavat yleisösi. Kohdistuksen kannalta tämä on ensiarvoisen tärkeää.

  Hakutermit lisätään sivustoosi (ingresseihin, meta-kuvauksiin, otsikoihin jne.). Tarvittaessa voimme myös muokata muita tekstisisältöjä sekä kirjoittaa täysin uutta materiaalia.

  Hakukoneoptimointi on pitkäjänteistä puuhaa; usein tulokset alkavat näkyä vasta viikkojen kuluttua, mutta tulosten vaikutus on yhtä lailla pitkäkestoinen. Optimoinnin jälkeen saat raportin, joka sisältää kuvauksen tehdyistä toimenpiteistä sekä ohjeistuksen toimista, jolla voit itse parantaa sivustosi hakukonenäkyvyyttä.

 • Mitä vikaa on itse kirjoitetuissa teksteissä?

  Periaatteessa ei mitään, mutta käytäntö onkin sitten asia erikseen. Google kyllä puhuu paljon hakukoneensa älykkyydestä ja siitä kuinka kirjoittajan tulisi keskittyä tekstintuotannossa vain asiakkaaseen, eikä hakukoneeseen. Ikävä tosiasia kuitenkin on, ettei Googlella (ainakaan vielä!) ole superälykästä tekoälyä arvioimassa sivustojen sisältöjä. Kaikista eniten sivuston näkyvyyteen vaikuttavat oikein valitut ja sijoitetut avainsanat. Lyhyesti sanottuna: Google ei ole aivan niin fiksu kuin antaa ymmärtää.

 • Mitä eroa on hakukoneoptimoinnilla ja hakusanamainnonnalla?

  Kyseessä on luonnollisen ja maksullisen näkyvyyden ero. Hakukoneoptimoinnilla tähdätään sivustosi näkyvyyden kasvattamiseen orgaanisesti, kun taas hakusanamainonta on maksettua Google Ads -mainontaa. Vaikka ostetuista mainoksista voi olla paljon hyötyä, sitä ei koskaan pitäisi tehdä orgaanisen näkyvyyden kustannuksella. Suosittelemme, että sivustosi luonnollinen hakukonenäkyvyys laitetaan kuntoon, ennen Google Ads -mainonnan aloittamista.

 • Minulla on täysin uusi sivusto, mutta en näy Googlessa. Missä vika?

  Monet kuvittelevat, että uusi sivusto on magneetti, joka automaattisesti vetää kävijöitä puoleensa. Näin ei ole asianlaita. Google arvostaa laadukasta sisältöä ja ajan kuluessa myös Googlen arvostus sivujasi kohtaan kasvaa, mikä näkyy hakutuloksissa menestymisessä.

Jätä soittopyyntö

Jätä yhteystietosi jos haluat lisätietoa tuotteistamme ja siitä, miten ne sopisivat juuri sinun tarpeisiisi.