Wordcamp Finland 2015 oli menestys

Viikonloppuna 8.–9.5.2015 pidettiin kaikkien aikojen ensimmäinen wordcamp finland. Tampereen Hotelli Hulluporossa järjestettyyn tapahtumaan saapui paikan päälle lähes 200 kehittäjää jopa Rovaniemeltä asti (that's us).

Wordcamp on ilmapiiriltään rento, paikallisesti järjestetty WordPress-aiheinen konferenssi. Kohderyhmänä tapahtumalla ovat niin WordPress-harrastelijat kuin sitä työssään päivittäin hyödyntävät ammattilaiset, www-suunnittelijat, kehittäjät ja organisaatiot.

Tapahtuma oli kaikin puolin menestys. Järjestelyt oli suoritettu hienosti ja suomalaiseen tapaan oltiin jopa edellä aikataulua. Perjantaina kaiken kaikkiaan 11 henkilöä kävi tapahtuman lavalla puhumassa mielenkiintoisista aiheista. Perjantai-illan after-partyt oli hyvä verkostoitusmistilaisuus, jota tapahtumajärjestäjien jakamat drinkkiliput vauhdittivat hienosti.

ACF + Reveal.js = päivitettävä digiesitys

Kävin itsekin lavalla pitämässä lightning-talkin digiesityksen luomisesta WordPressin päälle. Esityksessäni käytiin läpi, kuinka voidaan Advanced Custom Fields -lisäosan avulla luoda digiesityksiä käyttäen Reveal.js javascript-kirjastoa. Digiesitys on periaatteessa HTML-esitys, joka toimii PowerPointin tapaan esitystyökaluna. Digiesitys voi toimia itsenäisesti verkossa esimerkiksi yrityksen työnäytteille, jotka pyörivät automaattisesti, kun kävijä saapuu sivulle. Digiesitys soveltuu loistavasti erityisesti myynti- ja esittelytilanteisiin.

Jussi Tuoma kävi Wordcamp Finland 2015 tapahtumassa pitämässä lightning-talkin päivitettävästä digiesityksestä

Päivitettävä digiesitys on loppukäyttäjälle helppokäyttöinen esitystyökalu, jonka sisältöä voidaan päivittää suoraan front-end puolelta, eli siltä puolelta, minkä kävijä näkee kun tarkastelee esitystä. Puheeni tapahtumassa herätti mielenkiintoa ja innoittaa meitä julkaisemaan lisäosan mahdollisimman pian avoimille vesille. Kannattaa seurata blogiamme sekä @HoyryNet -twitter tiliä, sillä kunhan saamme lisäosan julkaisuvalmiiksi, pääset ensimmäisten joukossa testaamaan sitä.

Workshopit hyviä paikkoja vaihtaa ajatuksia

Lauantaille oli järjestetty erinäisiä workshoppeja, joihin me höyryläiset osallistuttiin myös. Itse osallistuin Sami Keijosen vetämään Learning accessibility in WordPress themes / Saavutettavuus WordPress-teemoissa. Workshopissa käytiin läpi verkkosivujen saavutettavuutta eli luettavuutta erinäisesti rajoittuneiden, kuten sokeiden kannalta, jotka käyttävät sivuston tarkasteluun erilaisia ruudunlukuohjelmia. Toki aihe piti sisällään myös sen, että kaikki sisältö pitäisi olla luettavissa millä tahansa laitteella, on käytettävissä sitten tietokone, televisio, älykello tai -puhelin. Lisäksi käytiin läpi, kuinka voidaan parantaa käyttäjäkokemusta niille käyttäjille, jotka erinäisistä syistä haluavat tai joutuvat selailemaan verkkosivuja ilman hiiren tai trackpadin suomia mahdollisuuksia, käyttäen ainoastaan näppäimistöä. Tämä tuli itselle hieman uutena asiana, mutta pisti ajattelemaan paljon. Lopuksi käytiin läpi, kuinka sivustojen saavutettavuutta voidaan testata ja tehtiin muutamia käytännön testejä.

Testasin Höyryn omia sivuja ja huomattiin, että muutamalla muutoksella hyvästä sivustosta saadaan vielä parempi. Höyryn sivujen saavutettavuuden parantaminen meneekin omaan to-do –listaan samantien.

Aleksi osallistui samaan aikaan WP stack / git & composer workshoppiin. Workshopissa käytiin läpi paikallisen kehityspalvelimen asentaminen Vagrantilla, Gitillä sekä composerilla ja vaihdettiin ajatuksia kehityspalvelimien ja tuotantopalvelimien välisestä synkronoinnista. Tällaisiin koulutuksiin osallistuminen on erittäin palkitsevaa ja on hienoa kuulla, että muutkin kehittäjät painivat aivan samojen ongelmien kanssa ja kuinka niihin on keksitty toimivia ratkaisuja.

Viikonloppu oli loistava, jatketaan samoilla fiiliksillä alkavaan viikkoon.
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *