Työkokeilussa Höyryssä

Lotta oli työkokeilussa sekä kesätöissä meillä Höyryssä keväällä ja kesällä. Lue millaista se oli. Mitä jäi käteen ja mitä tapahtuu seuraavaksi.

Lukion jälkeen suunnitelmissani oli päästä lukemaan itseni joko graafiseksi suunnittelijaksi tai käsityöopettajaksi. En ollut kuitenkaan täysin varma siitä, kumpi ala olisi minulle se oikea, joten ilmoittauduin työttömäksi ja hakeuduin TE-keskuksen järjestämään työkokeiluun selvittääkseni mistä näissä aloissa oikeasti oli kyse.

Ensiksi sain työkokeilupaikan peruskoulun käsityöopettajan apulaisena, ja vietinkin helmikuun opettaen ala-astelaisia neulomaan kantapäätä sukkaan ja virkkaamaan pitsiliinaa. Kuukausi käsityöopettajana oli mukava ja tulin siihen tulokseen että ala sopisi minulle hyvin. Halusin kuitenkin vielä selvittää soveltuvuuteni graafiseen suunnitteluun, ja hainkin heti maaliskuussa seuraavaan työkokeiluun, sopiva paikka löytyi Höyryltä.

Jalat maahan

Ennen harjoittelujaksoni alkamista Höyryllä kuvittelin osaavani tempun jos toisenkin eri ohjelmilla, sillä olihan sitä jo pyöritelty koulussa kuvataidetunneilla. Ensimmäinen viikko harjoittelussa kuitenkin osoitti, etten oikeastaan osannut tehdä juuri mitään. Alkuviikot kuluivatkin lähinnä ohjelmiin tutustumisessa, pienten töiden tekemisessä ja paperirumban opettelussa, mutta kun työprosessit kävivät tutuiksi, pääsin haastavampiin hommiin.

Aika pian harjoittelun alun jälkeen päätin, etten haekaan käsityöopettajaksi ollenkaan, vaan satsaan täysillä graafiseen suunnitteluun.

Harjoittelu-aikanani Höyryllä pääsin oppimaan uusia tekniikoita ja kehittämään omaa kuvitustyyliäni. Olin aikaisemmin käyttänyt enimmäkseen perinteisiä välineitä kuvituksissani, mutta nyt en varmaan pärjäisi ilman Illustratoria. Töitä oli paljon ja monipuolisesti, aina excel-taulukoista suurempiin kuvitusprojekteihin, ja pääsin kokeilemaan myös minulle entuudestaan tuntemattomia osa-alueita.

Höyryllä sain kattavan katsauksen alan toimintaan sekä mahdollisuuden kehittyä suunnittelijana, mikä auttoi myös kouluun hakemisessa: sain harjoittelun aikana iloisia uutisia kahdesta koulusta, toinen Suomesta ja toinen Islannista. Aloitankin nyt syksyllä graafisen suunnittelun opinnot Reykjavikissa hyvillä mielin, takanani kolmen kuukauden antoisa harjoittelu ja kahden kuukauden mahtava kesätyöpesti. Tästä on hyvä jatkaa!
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *