Harjoitteluun Höyrylle

Höyry on digitaalisesti suuntautunut mainostoimisto pohjoisessa, meillä on toimistot Rovaniemellä ja Oulussa. Ilmoitamme tällä sivulla avoimista harjoittelupaikoista. Jos haluat lähestyä meitä hakemuksella, niin tutustu ensin työnäytteisiin, käy meidän somessa #hoyrynet ja mieti, mitä sinulla olisi annettavaa tähän porukkaan.

Hae harjoitteluun

Etsimme joukkoomme syksylle luovaa harjoittelijaa. Harjoittelussa työskentelet itsenäisesti sekä tiiviisti yhdessä muun luovan tiimin kanssa. Sinun ei tarvitse olla valmis suunnittelija, mutta haemme joukkoomme harjoittelijaa, jolla on itsenäinen ote ja halu oppia oikeassa työympäristössä.

Hakijalta toivomme

 • Laaja kiinnostus mainostoimiston eri tehtäviin
 • Adoben suunnitteluohjelmien hyvä hallinta
 • Näkemystä ja ennakkoluulottomuutta projektiin kuin projektiin
 • Hyvää suomen ja englanninkielen taitoa

Tarjoamme sinulle

 • Monipuolisen ja haastavan harjoittelupaikan sekä mahtavat työkaverit
 • Mukavia asiakkaita ja vaihtelevia projekteja digitaalisesta maailmasta
 • Ympäristön, jossa voit viedä omaa osaamistasi eteenpäin

Hae nyt

Harjoittelu alkaa syksyllä oppilaitoksen kanssa sovittuna aikana. Haku päättyy 30.06.2024. Ilmoitamme haastatteluun pääseville tämän jälkeen. Lue huolellisesti oheinen hakutehtävä ja toimita sen lisäksi esittely itsestäsi ja mahdolliset työnäytteet osoitteeseen info@hoyry.net.

Hakutehtävä

Miten sinä brändäisit Höyryn?

Höyry täytti viime vuonna 10 vuotta. Pitkän linjan suunnittelutoimistona olemme uudistaneet ilmettämme vuosien varrella, mutta logomme on pysynyt samana alkumetreiltä asti. Nyt haluamme nähdä sinun näkemyksesi siitä, miten Höyryn voisi uudelleenbrändätä. Tässä tehtävänannossa voit heittäytyä luovaksi – haluamme nähdä aivan uuden näkemyksen Höyryn ilmeestä.

Tehtävän tulee sisältää

 • Logoehdotus
 • Typografia, värit ja logon käyttöohjeet
 • Vähintään 2 esimerkkiä jossa ilme näkyy käytännössä

Näihin kiinnitämme huomiota

 • Kekseliäisyys
 • Esityksen viimeistely ja monipuolisuus
 • Kokonaisuuden hallinta

Harjoittelukokemuksia

Urapolku Höyryllä

Ennen yliopisto-opintojani olin harjoittelussa Höyryllä. Harjoittelun aikana opin käyttämään Adoben suunnitteluohjelmia sujuvasti ja näkemään erilaisia asiakasprojekteja, ja kiinnostukseni alaa kohtaan vahvistui. Hakukevään tuloksena pääsin opiskelemaan graafista suunnittelua Islannin taideakatemiaan. Kolme vuotta opintoja vierähti nopeasti ja palasin kandin papereiden kanssa Suomeen jatkamaan opintojani Lapin yliopistossa. Samalla palasin Höyrylle, jossa työskentelin joustavasti opintojen ohessa, töissä käyminen toi mukavaa vaihtelua gradun kirjoittamiselle. Valmistuttuani maisteriksi 2019 aloitin täysipäiväisen työn graafisena suunnittelijana Höyryllä – hyvän tiimin ja työyhteisön pariin oli mukava palata täyspäiväisesti, kun opinnot oli purkissa!

Lotta Nykänen / Graafinen suunnittelija

Harjoittelusta töihin

Aloitin työharjoittelun Höyryn Rovaniemen toimistolla syksyllä 2020, jolloin neljäs opiskeluvuoteni oli juuri alkanut. Harjoittelun ja opintojen yhdistäminen mietitytti aluksi, mutta molemmat onnistuivat hyvin ja tukivat samalla toisiaan. Pääsin käyttämään harjoittelussa laajasti jo oppimiani taitoja sekä tutustumaan täysin uusiin työkuvioihin: esimerkiksi nettisivujen suunnitteluun, digitaaliseen markkinointiin ja kampanjailmeiden luomiseen, joihin ei oltu ehditty syventyä opiskeluideni aikana. Kolmen kuukauden harjoittelun jälkeen jatkoin joustavasti osa-aikaisena loppujen opintojeni ajan. Valmistuttuani maisteriksi vuonna 2022 sain heti vakituisen paikan graafikkona Oulun toimipisteeltä. Vaikka työpaikan sijainti on vaihtunut, loistava ja idearikas tiimi on säilynyt – ja onneksi rovaniemeläiset työkaverit ovat vain etäyhteyden päässä!

Sini Liikanen / Graafinen suunnittelija